Η οξυγονοθεραπεία ή υπερβαρική οξυγονοθεραπεία, είναι ευρέως καθιερωμένη ως θεραπεία για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, για την αποβολή τοξινών, για την επούλωση τραυμάτων, των εγκαυμάτων, τη θεραπεία λοιμώξεων, την αποδέσμευση ελευθέρων ριζών. Έτσι απομακρύνει το οξειδωτικό στρες, ανακουφίζει από την υπερκόπωση, βελτιώνει την κυτταρίτιδα, ενισχύει τη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη και του αυτισμού, υποστηρίζει την προσπάθεια απώλειας βάρους, βοηθά στη γρήγορη πώρωση των καταγμάτων.

Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι με τη χρήση υπερβαρικής οξυγονοθεραπείας σε αθλητικές κακώσεις (π.χ. διαστρέμματα, θλάσεις, τενοντίτιδες, συνδεσμικές βλάβες κ.ά.), παρατηρείται μείωση του χρόνου αποκατάστασης κατά 60%.

Η οξυγονοθεραπεία ή υπερβαρική οξυγονοθεραπεία γίνεται σε ειδικό θάλαμο, αρχικά 2-3 φορές την εβδομάδα και αργότερα άπαξ για διάστημα ανάλογο του προβλήματος. Μεμονωμένα, η οξυγονοθεραπεία ή υπερβαρική οξυγονοθεραπεία χρησιμοποιείται σαν μέθοδος ευεξίας, antistress, αντιγήρανσης, σε περιπτώσεις υπερκόπωσης, μαθητικού κάματου, δίαιτας, όπως επίσης και στην υποστήριξη προγραμμάτων αδυνατίσματος και λιποδιάλυσης, καθώς ανεβάζει το ρυθμό μεταβολισμού του οργανισμού.