Ενδερμολογία είναι η μέθοδος κυτταρικής διέγερσης του υποδόριου ιστού για την καταπολέμηση του μυϊκού πόνου. Αυξάνει τοπικά την κυκλοφορία του αίματος, προσφέροντας από την πρώτη κιόλας συνεδρία άμεση ανακούφιση από τους πόνους.   

Η θεραπεία με βεντούζες στοχεύει στην εν τω βάθει μάλαξη των ιστών. Είναι συνδυασμός της κλασικής θεραπείας με βεντούζες και της ηλεκτρομάλαξης, καθώς δίνεται η δυνατότητα μετακίνησης της βεντούζας επάνω στο σώμα, ενώ ταυτόχρονα συγκρατεί και δημιουργεί υπεραιμία στον συσπασμένο μυ.

Η θεραπεία με βεντούζες υπερτερεί σε σχέση με την κλασική μέθοδο της θεραπείας με βεντούζες, στο γεγονός ότι υπάρχουν διάφορα εξαρτήματα βεντούζας από 3 cm έως 12 cm, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί η θεραπεία σε όλο το σώμα, ακόμα και στο πρόσωπο.

Δεν δημιουργείται κανένα σημάδι μετά τη λήξη της συνεδρίας, καθώς η θεραπεία με βεντούζες δεν λειτουργεί με τη χρήση της θερμότητας.

Η θεραπεία με βεντούζες ενδείκνυται για μυοσκελετικά προβλήματα, λεμφοιδήματα, λεμφική κατακράτηση, ημικρανίες και πάρεση προσωπικού νεύρου