ΕΡ: Διάβασα στο Internet, ότι το Power Plate βοηθά στην έκκριση αυξητικής ορμόνης. Ο γιος μου είναι 16 ετών, όχι πολύ ψηλός, περνά πολλές ώρες στο διάβασμα και τον υπολογιστή με αποτέλεσμα να μην γυμνάζεται επαρκώς και έτσι να είναι υπέρβαρος. Μπορεί να βοηθηθεί;

ΑΠ: Όντως η εκγύμναση σε πλατφόρμα δόνησης (Power Plate) βοηθά στην έκκριση αυξητικής ορμόνης η οποία, όχι μόνον βοηθά στην ανάπτυξη του σώματος, αλλά και αντιμάχεται στην απόθεση λίπους στους ιστούς. Επιπλέον, αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού και της καύσης του λίπους. Δεδομένου ότι μέσα σε 10 λεπτά γυμνάζει όλο το μυϊκό σύστημα φέρνοντας το αποτέλεσμα 90 λεπτών γυμναστικής, πιστεύουμε πως είναι η ιδανική λύση για τον γιο σας, μια που απαιτούνται 2 ή 3 επισκέψεις εβδομαδιαίως.

ΕΡ: Από τα 45 μου κάνω μασάζ 2 φορές την εβδομάδα για το αυχενικό μου σύνδρομο. Παρόλα αυτά, στην παραμικρή αλλαγή του καιρού υποφέρω. Τι παραπάνω μου προσφέρει η φυσικοθεραπεία;

 

ΑΠ: Με το μασάζ διατηρούμε μια καλή κατάσταση αιμάτωσης της περιοχής, με χαλάρωση των μυϊκών σπασμών σε ένα βάθος περίπου 3 εκατοστών. Η φυσικοθεραπεία με τα μηχανήματα που την υποστηρίζουν, φτάνει σε ένα βάθος 10-12 εκατοστών, επηρεάζοντας οστά- μύες- νεύρα- αγγεία. Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι πέρα από την εξάλειψη του πόνου αναχαιτίζει την εξέλιξη του προβλήματος.

ΕΡ: Βρίσκομαι σε προεμμηνοπαυσιακή φάση. Η γυναικολόγος μου, μου σύστησε λεμφική παροχέτευση. Τι ακριβώς θα μου κάνετε;

 

ΑΠ: Με ηλεκτροθεραπεία θα διεγείρουμε τα λεμφαγγεία ώστε να κινητοποιήσουμε την κυκλοφορία της λέμφου. Στη συνέχεια, με πρεσσοθεραπεία θα αποσυμφορήσουμε τα κάτω άκρα από τις κατακρατήσεις και τέλος, με λεμφικό μασάζ θα διατηρήσουμε την ευεξία και την αγγειοσύσπαση. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τα οιδήματα, την εναπόθεση λίπους στην κοιλιά, τις εξάψεις και την κούραση που συνοδεύουν αυτήν τη φάση.

ΕΡ.: Έχω υποβληθεί για πολλά χρόνια σε κορτιζονοθεραπεία. Το μυϊκό μου σύστημα, αλλά και όλος ο οργανισμός μου έχει υποστεί τις συνέπειες. Μπορείτε να με βοηθήσετε και πώς;

ΑΠ: Στην περίπτωση σας, συνεκτιμώντας και τη γενικότερη κλινική εικόνα με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με κατάλληλη κινησιοθεραπεία και υπερβαρική οξυγονοθεραπεία και με μαλάξεις. Το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό από την πρώτη κιόλας θεραπεία!

ΕΡ: Έχω δοκιμάσει Mat Pilates σε αίθουσα γυμναστηρίου. Τι διαφορετικό παρέχετε εσείς και ποια η διαφορά με το Reformer Pilates;

 

ΑΠ: Τα προγράμματα ασκήσεων Pilates που εφαρμόζουμε είναι personal, από 1 έως 3 άτομα. Η επιλογή των ασκήσεων γίνεται εξατομικευμένα για το κάθε άτομο ξεχωριστά, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση, τα μυοσκελετικά προβλήματα και τις προτιμήσεις του.
Το κρεβάτι Reformer διαθέτει ιμάντες και ελατήρια τα οποία λειτουργούν με τη δική σας κίνηση, είτε ως «βοήθεια», είτε ως «αντίσταση», αναλόγως την άσκηση. Με τον τρόπο αυτό αποκτούμε μεγαλύτερη σταθερότητα στην θέση και η άσκηση γίνεται πιο δυναμική, ενώ ταυτόχρονα αποκλείουμε την πιθανότητα τραυματισμού ή λάθους κατά την άσκηση, καθώς πάντα υπάρχει personal trainer που επιβλέπει την κίνηση σας. Το κρεβάτι αυτό στις περισσότερες θέσεις των ασκήσεων που εφαρμόζονται επάνω του, καταργεί τη βαρύτητα ως προς τη φορά που κινείται η άρθρωση που δουλεύει, οπότε είναι ιδανικό για άτομα με πόνους στα γόνατα, τη μέση, τον αυχένα, τους ώμους, μετά από επεμβάσεις μηνίσκου-χιαστού, σπονδυλικής στήλης, μετά από κατάγματα, κτλ.

ΕΡ: Είδα στο site σας για την θεραπεία TE.C.A.R. Τι διαφορετικό προσφέρει από την κοινή συνεδρία φυσικοθεραπείας;

 

ΑΠ: Η θεραπεία TE.C.A.R. δημιουργεί μια πηγή ενέργειας εσωτερικά που είναι σε θέση να διεγείρει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη. Είναι ανώδυνη, απόλυτα ασφαλής και σύντομη (10΄-30΄).
Προσφέρει άμεση αναλγησία την ώρα της εφαρμογής και εμφανή βελτίωση ήδη από την πρώτη συνεδρία στο αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Συνολικά μπορεί να χρειαστούν 3-6 συνεδρίες.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές παθήσεις, με πάνω από 40 πρωτόκολλα θεραπείας καταχωρημένα από τους κατασκευαστές του μηχανήματος.
Ενδεικτικά, μερικές από τις παθήσεις είναι: φλεγμονές, τενοντίτιδες, οιδήματα, διαστρέμματα, μυϊκές θλάσεις, πόνοι μέσης/αυχένα, μυϊκός σπασμός, πελματιαία απονευρωσίτιδα, άκανθα πτέρνας , παγωμένος ώμος, αρθρίτιδα.

Ρωτήστε μας

Μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε για οποιαδήποτε απορία ή να αποστείλετε το ερώτημα σας μέσω της ακόλουθης φόρμας. Το μήνυμα σας θα αποσταλεί απευθείας στο προσωπικό μας, το οποίο θα σας απαντήσει το συντομότερο δυνατόν.